Danielsjes-in-Afrika.reismee.nl

Dag 9: zondag 29 april 2012 – Twijfelfontein / Khowarib.

We staan om 6:30uur op, ontbijten en gaan nog even internetten bij de receptie. Daar staat een lokale zang/dansvereniging nog te zingen voor een DVD-opname. We rijden dan over de C43 weer verder naar Pamlwag, (35km) een klein gehucht met wel een tankstation, de enige in de verdere omgeving. We tanken en we moeten cash betalen, dat is bijna nu steeds het geval, we krijgen wel een mooi geschreven bonnetje van de transactie. Vlakbij ligt de Palmwag Lodge, de eerste lodge gebouwd in Namibië ten behoeve van het toerisme. We rijden er even naartoe voor een koel drankje, het is inmiddels 11:00uur en al behoorlijk warm. Het ziet er leuk uit met ook riet gedekte huisjes, restaurant en receptie. Er zijn op dat moment geen toeristen, maar we kunnen een koel drankje krijgen bij het kleine zwembadje, gelegen in een mooie tuin. Onder een boom genieten we van onze limonade en vertrekken dan weer richting Khowarib. De komende 85km rijden we in een prachtige steeds wisselend landschap qua kleur, bergen en begroeiing. We zien langs de kant van de weg nog een kudde zebra's, springbokken, spiesbokken, ezeltjes, geiten en koeien. De weg volgt steeds het spoor van diepe dalen en steile hellingen en je zit hoog op de wielen, daarom heb je het idee in een soort rollercoaster te zitten. We hebben vandaag zelfs een aantal met (helaas wat te weinig naar mijn zin) water gevulde riviertjes moeten oversteken, rijden is hier fun. Rond 1:30uur zien we een leuke campsite, de Khowarib Lodge and Safar. We nemen eerst een kijkje op de camping en we zien een prachtig plekje (nr.6) vlakbij de rivier onder een aantal bomen, weggestopt van de buitenwereld. Dan rijden we terug naar de receptie van de lodge, waar een klein zwembad ligt met restaurant en lounge, met uitzicht op de bergen. We eten een tosti met een heerlijke koffie en een grote kan koel water.

Dan lekker even chillen in het koele water van het zwembad, ach ja het leven is erg vervelend. We nemen nog een biertje en gaan dan rond half zes terug naar de onze campingplaats vlak bij de rivier. Het is vandaag erg warm en totaal geen wind dus als we gedoucht hebben (in de open lucht) is het zweten allang weer begonnen. Voor dat we gaan eten, hoor ik wat geritsel en zie vlak naast me een grijzige slang langskomen van iets meer dan een meter. Ik blijf stil zitten en de slang kronkelt gezellig weer verder, wauw! dat verwacht je niet. We eten ondanks de aparte gast lekker bij de rivier en lezen nog wat en gaan rond 10uur naar bed. Ook nu nog is het erg warm, lekker plakken dus.