Danielsjes-in-Afrika.reismee.nl

Dag 24: maandag 14 mei 2012 – Savute -Chobe Park Camp/ Moremi Wildlife Park - Xakanaxa.

Om half zes opgestaan, het is nu nog donker en zien de zon opkomen en rijden rond half zeven weg. We moeten nu een stuk van 64km rijden naar de North Gate, dit gaat over de beroemde Magwikwe Sans Ridge. Dit is een vreselijk stuk weg dat alleen maar zeer mul zand kent en waarbij je steeds op en neer rijdt door kuilen en bobbels van een paar meter diep. Het is een prachtige 4x4 ervaring en dit is echt terreinrijden met een Hoofdletter T en dat vind ik léúúúúk!! We doen er zo'n 3uur over om dan bij de North gate te komen en dan moeten we 50km omrijden naar de South Gate, want de weg daar staat op sommige plaatsen een paar meter onder water. Dit is echter een verschrikkelijke weg, met een gigantisch wasbordeffect compleet met grote gaten, waardoor we over dit stuk 1 ½ uur doen. Ik heb het gevoel dat mijn nieren door al dat geschud zo ongeveer bij mijn oren zitten. Als we dan uiteindelijk arriveren bij de South Gate van het Moremi Wildlife park gaan we eerst een bakkie koffie zetten en wat eten op de camping aldaar.

Moremi is het enigste gedeelte van de Akovango Delta, waar je met de auto nog kunt rijden. Er komen nauwelijks toeristen en er zijn maar 4 campings met ieder maar 10 campingplaatsen.Hier vindt je al het wild wat maar in Afrika te zien is, er zijn bossen, open vlakten, rietvelden en open stukken savanne met drinkplaatsen voor de dieren.

Om 2uur rijden we verder voor 30km over een redelijke gravelweg naar onze Xakanaxa camping, hier doen we een dik uur over. We worden beloond met een prachtige plaats aan het water. We hebben eigenlijk nr. 9 maar daar staan al een stel jonge Zwitsers. De plek is echter dubbel geboekt en we gaan dan gewoon op nr. 10 staan, een nog mooiere plaats, onder een prachtige grote boom. We lopen nog wat rond en kijken bij een achter de camping gelegen lodge. Erg luxe met zelfs een klein zwembadje en een prachtige lounge op een brug wat uitkijkt over de delta. Terug op de camping gaan we snel douchen want het wordt al donker en we staan ver van het gebouw af. Net na het eten vragen onze Zwitserse buren of we bij hun komen zitten, alwaar ze een groot vuur ontsteken om de hyena's zeggen ze te lokken?? Nou dat gebeurd in ieder geval, we zien er geen één, maar we zitten wel lekker te kletsen en het is erg gezellig. Het is wel even wennen om Duits te praten, het is even geleden dat we Duitse les hebben gehad, maar na verloop van tijd gaat het steeds beter. Rond 9uur nemen we afscheid en gaan we nog even bij onze eigen camper zitten. We horen de Hippo's luid knorren en we besluiten toch niet het hele eind naar het toiletgebouw te lopen en poetsen onze tanden gewoon buiten.

Nachts worden we wakker van een hoop gerammel van onze pannen, die we onder de camper hebben gelegd omdat het te ver lopen is in het donker om de vaat te doen. We denken dat het hyena's of jakhalzen zijn en slapen niet meer zo lekker in. De volgende ochtend is al onze vaat verdwenen en ligt het overal verspreid rond de camper. De koekenpan vinden we honderd meter verderop! Thats life in the Bush!!