Dag 21: vrijdag 11 mei 2012 – Kasane (Botswana) / Ihaha in Chobe Park.
We staan om half zeven op, ontbijten. We gaan eerst even tanken, ook de reservetank is nu totaal gevuld en we hebben nu 175 ltr diesel bij ons, wat genoeg moet zijn voor de binnendoor reis naar Maun. We gaan aan de overkant even nog de laatste boodschappen doen bij de grote Sparwinkel. Het vullen van de gasfles is nog een probleem, we worden overal naar toe gestuurd, maar ze kunnen nergens de gasfles bijvullen, wel omwisselen, dat mogen we niet doen daar we dan waarschijnlijk een mindere kwaliteit fles krijgen als we in Windhoek hebben meegenomen. We rijden toch nog een tiental km ervoor om maar er is hier geen mogelijkheid, dus gokken we erop dat er nog genoeg gas in zit totdat we in Maun zijn. Nog even een laatste kop koffie in Kasane en dan vertrekken we naar de Sidudu Entrance Gate van het Chobe National Park. We laten onze reserveringen van de campings zien van 'Gemsbok Reizen' die al vastgelegd zijn en we betalen hier nog de entree voor 5 dagen bezoek aan het Chobe Park. We zetten dan de auto in de 4x4 stand, banden wat leger laten lopen, de voorbanden ‘locken' en de 2e pook in de 4x4 stand zetten, dan rijden het park binnen. Het is een prachtig park waar we steeds langs de Chobe rivier rijden. De weg is soms erg zanderig, dan weer veel keien, gaten en het wasbord effect. We zien veel kuddes olifanten, zebra's, giraffen, watervogels etc. Het is een mooie route voor ongeveer 40km en dan zijn we in Ihaha. De camping plekken liggen schitterend langs het water met veel ruimte en bomen erbij. We hebben plaats nr. 2 en zitten een eindje van het toiletgebouw vandaan. We eten een boterham middenin de natuur met om ons heen de Redbilled- en Yellowbilled Hornbill vogels, zijn mooie vogels met een lange kromme snavel. Ze zijn erg nieuwsgierig en vliegen steeds vlak over je hoofd en zijn best opdringerig (iets voor onze Sonja!) We lopen dan eerst langs het water en zien heel veel watervogels en ook een aantal waterbuffels grazend langs de kant. We lopen terug en ik ga dan koffiezetten we hebben een losse koffiefilter meegenomen van huis en deze staat een beetje wankel op de thermosfles en ja hoor bij het inschenken kukelt de filter eraf, alles over mijn benen en mijn hand. Lekker, onder de kraan afkoelen, is echter lauw water en het koelt niet echt. Dan maar een handdoek nat maken en over de benen heen leggen, stom gedoe, maar het haalt wel de meeste pijn weg.
Rond 5uur komen er een groep Vervet apen langs die brutaal de koekjes van tafel halen, ik kan nog net wat roepen en verschrikt laten ze het toch vallen. Tegen 6uur wordt het weer donker, snel even (koud) douchen, vuur maken en dan wat eten. Het is toch een gek idee dat hier gewoon het wild dus zomaar plots naastje kan staan en ik moet er even aan wennen en kijk steeds om me heen bij elk raar geluidje. Om half negen gaan we toch naar bed, we kunnen toch niet lezen en morgen hebben we een zware tocht voor de boeg naar Savute.