Danielsjes-in-Afrika.reismee.nl

Dag 2: zondag 22 april 2012 vlucht en verblijf Windhoek

Vliegtuig ( Airbus 300, een wat ouder typje) vertrok mooi op tijd en na onze vette hap (toch wel lekker) kregen we toch om half tien nog een maaltijd. Och, dat gaat er dan ook nog wel in.

Verder een goed vlucht gehad van bijna 10 uur, echter in onze smalle stoeltjes was het toch nog moeilijk om een beetje te slapen. Om 5 uur plaatselijke tijd ( het is hier een uur vroeger) landen we op het kleine vliegveld van Windhoek. We zijn er!!

Het is buiten nog donker als we, na eerst nog Namibische dollars gepind te hebben, met een taxi naar ons hotel Villa Verdi worden gebracht. Het vliegveld ligt nog 25km van Windhoek vandaan en na een half uurtje rijden door een mooi heuvelachtig groen landschap, komen we om half zeven aan bij ons hotel. Het is een heel klein hotelletje mer 12 kamers liggend in een mooie bloementuin met jawel; een zwembad! We krijgen toch al de sleutel van onze kamer en we gaan eerst nog even een paar uurtjes pitten.Om 10uur gaan we eruit en pakken onze rugzak en lopen de geweldig grote en bruisende stad in! Nou dat valt tegen, het is juist erg rustig, bijna geen verkeer en veel winkels zijn gesloten. Een tweetal supermarkten zijn gelukkig wel open, waar het dan ook wat drukker is. De temperatuur is heel lekker, zo tegen de 30 graden. Zo lopend door de stad zien we naast de Katholieke kerk een koffietentje en drinken daar ons eerste Namibische bakkie. De kerk zit helemaal vol tijdens de dienst, dat is bij ons toch wel wat anders. Na de dienst swingt het buiten nog even verder. We lopen verder en verkennen een beetje de stad. We zien een leuk tentje bij een park waar we wat gaan eten en een lekker Windhoeks biertje drinken.

Na nog wat inkopen bij de supermarkt te hebben gedaan, gaan we rond half vijf terug naar ons hotel en gaan lekker buiten zitten in de lounge. Hier drinken we nog een koffie en roken we voor het eerst onze gisteren gekochte sigaren. Och, wat hebben we het toch weer slecht.

Daarne even douchen en dan de stad weer in om te gaaneten bij een steakhouse, de lekkere grote steaks smaakten naar meer..

Het was in ieder geval een relaxte dag en morgenvroeg gaan we de auto ophalen en dan kan de echte reis beginnen.

Cool

Marleen

Nou luitjes de reis is begonnen.
Heel veeeeel plezier en geniet ervan.
Wij blijven jullie volgen via de reisverslagen.

Pas goed op jezelf.

Anton

En wij maar werken, ondanks deze opmerking wil ik jullie het plezier van harte gunnen.

Reistip: mocht je verdwalen blijf vooral rustig en ga niet roepen want dan heb pas echt de dieren aan het dansen. Dan slaap je vast minder goed.

Anton