Danielsjes-in-Afrika.reismee.nl

Dag 12: woensdag 2 mei 2012 – Kamanjab / Etosha National Park.

Lekker geslapen en weer vroeg op, half zeven, ontbijten en om 8uur zijn we weer op weg. We rijden via de C40, de D2694 en de D2710 naar het Etosha National Park, totaal ongeveer 175km. Het is een mooie weg door van graslanden en wat meer lage begroeiingen tot meer woestijnachtig. We komen langs de Etosha Lodge en besluiten hier een kop koffie te gaan drinken. Het is weer een prachtige grote Lodge met een mooi restaurant, groot terras en loungegedeelte. We mogen onszelf bedienen en er zijn zelfs lekkere eigen gebakken koekjes. Hier loopt een tamme meerkat door het gebouw, leuk klein bruin beestje, hij hobbelt achter ons aan en gaat zelfs bij mij op de bank zitten. Hij laat zich gewillig aaien en na een poosje slaapt hij zelfs.

We nemen nog een bakkie en praten nog wat met de manager van het geheel. Het lijkt of er geen gasten zijn, maar deze zijn allemaal naar het Etosha park om wild te spotten. De lodges zijn bijna allemaal bezet en het is nu nog zelfs geen hoogseizoen! We vertrekken weer en we hoeven de koffie niet af te rekenen, is 'on the house'. We rijden dan nog een 35km en komen dan bij de zuid ingang van het mooiste beschermde natuurgebied ter wereld, het Etosha Park. Etosha betekent ‘grote witte plaats', bestaat al vanaf 1907, in 1946 werd het park opengesteld voor bezoekers en heeft in 1967 de status National Park gekregen. De Etosha pan was eigenlijk een meer, dat miljoenen jaren geleden opgedroogd is, het park heeft een omtrek nu van bijna 22.270 km.

De eerste plaats waar we wild gaan spotten is bij Okaukuejo, waar ook onze camping ligt. Het is behoorlijk druk hier en we gaan eerst even wat eten en drinken, daarna stappen we in onze auto voor een ‘gamedrive'. We zijn net de poort uitgereden en zien dan al onze 1e Afrikaanse olifant net voor onze auto de weg oversteken, wat een gigantisch beest! We maken een tocht door het park en zien heel veel wildsoorten en in grote aantallen, vooral de zebra's en springbokken zien we veel.

We rijden nog bijna over een overstekende slang heen, deze kronkelt echter niet, maar glijdt in een rechte lijn de bosjes weer in.

Het is ook vandaag weer behoorlijk heet, maar desondanks spotten we toch veel wild o.a.:

* Olifanten

* 3 leeuwinnen en 1 leeuw

* Springbokken

* Gnoes

* Spiesbokken of Oryxen

* 4 Giraffen

* Steppezebra's

* 2 Overstekende slangen

* Jakhalzen

* Secretarisvogel

* Kori bustard (bruine grote vogel met zwarte stippen)

* Struisvogels

Het is prachtig hier en na 3uur rondgereden te hebben gaan we terug naar onze slaapplaats. We hebben nr. 30 toegewezen gekregen en dat blijkt een mooi plekje aan de rand van de camping. We lopen ook even naar de waterplaats die hier 24uur per dag te bekijken is doordat er 2 schijnwerpers op gericht staan. We zien hier 3 olifanten, zebra's en jakhalzen bij het water. Er staan zelfs banken waar je lekker op kunt zitten en op je gemak naar alle dieren die naar de drinkplaats komen kunt kijken. Johan kookt en we zitten weer heerlijk buiten te eten onder een mooie sterrenhemel, we trekken toch even een trui aan want het koelt avonds toch wel af. Er lopen steeds een aantal jakhalzen rond onze camper en over de hele camping, op zoek naar voedsel. Gelukkig zijn ze in ons niet geïnteresseerd en kunnen we ze steeds wegjagen. Rond 10uur naar bed en dan is het al helemaal stil op de camping, iedereen ligt er al vroeg in.

Cool