Dag 10: maandag 30 april 2012 – Khowarib / Opuwo.
We staan op om 6:15uur en ontbijten met uitzicht over de rivier. Naast ons staan 2 Canadezen met een 4x4 en daktent bovenop, dat zijn dan ook de enige andere kampeerders. We kletsen even gezellig met ze en gaan dan op weg naar de lodge om nog even koffie te drinken en te internetten. We vertrekken rond 9uur en volgen dan verder de C43 voor 30km, dan gaan we rechtsaf over de Joubert Pass, deze pas is tevens in slechte staat, maar na zo'n 60km wordt de weg weer beter. We zien ergens onderweg ook een 4tal prachtige olifantsbomen staan. Dit zijn gigantische grote grijze bomen, met stammen die lijken op de huid van olifanten. Verder staan er veel goudenregenboompje en het is hier vrij groen. Onderweg zien we een aantal Himba hutjes en we stoppen bij een aantal kinderen langs de weg. We maken wat foto's en laten ze ook aan hen zien, dat vinden ze prachtig. We rijden dan nog 65 km door en komen dan aan in Opuwo, waar we bij de supermarkt een apart tafereel aantreffen. Achter en naast de supermarkt is het een komen en gaan op de plaatselijk markt, waar we Himba's, Herero's (de vrouwen dragen mooie lange kleurrijke jurken en hebben een zeer aparte hoed, soort steek) San en andere gekleurde Namibiërs aantreffen. Verschillende kraampjes met kleding, soort van gebakken oliebollen, soep met ingewanden en de plaatselijke slager met uitgebeend vlees, lekker hangend in de openlucht. Hierachter zijn dan ook nog de hutjes van karton of riet, waar ze ook nog hun slaapplaats hebben. Het ziet er allemaal erg smerig, stoffig en ongelofelijk armoedig uit, wat mogen wij dan blij zijn dat we hier niet geboren zijn.
We drinken wat in een wat beter tentje naast de supermarkt en doen nog wat kleine boodschapjes. Dan rijden we een km of 5 verder naar het Opuwo County Hotel en Campingsite.Een zeer mooie locatie bovenop de berg met uitzicht over het dal. We schrijven ons in bij de receptie voor een plaats op de camping nr.11. We gaan dan lekker even zwemmen in het mooi gelegen zwembad met uitzicht over het dal, hier zitten ook een stel wat oudere Nederlanders en we kunnen even lekker kletsen en ervaringen delen. We blijven hier tot 5uur en gaan dan weer terug naar de camping. We douchen en gelukkig zakt de temperatuur een beetje het voelt lekkerder aan. Johan maakt Chili Con Carne en we eten gezellig bij een vuurtje. Het is de eerste keer dat de camping behoorlijk vol staat, veel 4x4 met daktentjes (zien er stoer uit) en ook een aantal verbouwd als camper die op de bak van de auto gemonteerd is.
Na het eten lezen we nog wat en gaan dan rond 10uur naar bed, morgen weer vroeg op, dan willen we naar de Himba's.